Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen jätti tänään kirjallisen kysymyksen hallitukselle koskien tasa-arvolaissa määriteltyJä sukupuolikiintiöitä. Laki muun muassa velvoittaa siihen, että tietyissä valtion ja kunnan toimielimissä on molempien sukupuolen oltava edustettuna vähintään 40 prosentilla. Immosen mukaan laki kuitenkin synnyttää ongelmia esimerkiksi kuntien luottamuspaikkaneuvotteluissa. Hän pitää ongelmallisena sitä, että sekä naiset että miehet joutuvat ottamaan vastaan sellaisia luottamustehtäviä, jotka eivät sovi heidän koulutustaustaansa tai kiinnostuksensa kohteisiin.

– Nykyinen lainsäädäntö johtaa tilanteisiin, joissa toimielimiin ei saada välttämättä pätevintä henkilöä, koska luottamushenkilön valintakriteerinä toimii sukupuoli, Immonen perustelee kysymystään.

Immonen korostaa tasa-arvon edistämisen olevan tärkeää, mutta se ei saa tapahtua jommankumman sukupuolen suosimisen tai syrjinnän keinoin.

– Ihmisten jaottelu sukupuolen perusteella ei ole enää tätä päivää, vaan jokaista ihmistä on ensisijaisesti kohdeltava yksilönä, Immonen toteaa.

PS VERKKOTOIMITUS